Fogaink védelme

 2010.06.30. 13:32

Mindenki számára fontos fogai egészségének védelme, íme pár jó tanács, mely ételeket kerüljük fogzománcunk egészségének megőrzése érdekében.

Ne igyunk cukros, szénsavas üdítőitalokatA szénsavas üdítőitalok  foszforsavat tartalmaznak, amivel az italok savanyúságát szabályozzák. Ez megköti a kalciumot,  így gátolja annak  felszívódását és beépülését a  csontokba és a fogakba.Ezen kívül egyáltalán nem jó szomjoltók.

Nem gondolnánk, de az alkohol a fogzománcra is rossz hatással van. A zománcréteg törékennyé válik és emiatt a fog sokkal törékenyebbé válik. Persze napi 1-2 pohár minőségi vörösbor nem árt!

Chips és popcorn. A szájban lévő baktériumok ezekkel az élelmiszerekkel érintkezve olyan savakat termelnek, amelyek roncsolják a fogzománcot. A három élelmiszer közül a popcorn az egyik legveszélyesebb: már 7 percen belül kifejti káros hatását.

 

Címkék: alkohol fog üdítő szénsavas popcorn védelme fogzománc jónekem egészségtár fogvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://jonekem.blog.hu/api/trackback/id/tr782120794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása