Itt a nyár, már cikkeztünk a kávéról, most ismerjük meg a lúgos vizet, mint szomjoltót a hőségben.
Szervezetünk enyhén lúgos pH tartományban működik megfelelően. Elfogyasztott táplálékaink savas pH étékű anyagokra bomlanak le, kivételt képeznek ez alól a zöldségek. Viszont anyagcsere folyamatok során is savas anyagok képződnek, mint a szénsav, ecetsav, húgysav, citromsav. Amikor savszintünk túlságosan magas mértékű, akkor a szervezet nem tudja kiválasztani a savakat és elraktározza őket a szövetekben, ami elhízáshoz, különböző betegségekhez vezet. Ezek lehetnek allergia, szájfekély, narancsbőr, ekcéma, fáradtság, gyomorégés, erős testszag, vérnyomás problémái. Sajnos minden bizonnyal ennél több betegség van összefüggésben az elsavasodással.
Ha azonban többszöres szűrt, lúgos vizet iszunk az támogatja testünk elsavasodásának meggátlását.