A lúgos vízről (savasodás)

 2010.06.17. 22:35

Itt a nyár, már cikkeztünk a kávéról, most ismerjük meg a lúgos vizet, mint szomjoltót a hőségben.

Szervezetünk enyhén lúgos pH tartományban működik megfelelően. Elfogyasztott táplálékaink savas pH étékű anyagokra bomlanak le, kivételt képeznek ez alól a zöldségek. Viszont anyagcsere folyamatok során is savas anyagok képződnek, mint a szénsav, ecetsav, húgysav, citromsav. Amikor savszintünk túlságosan magas mértékű, akkor a szervezet nem tudja kiválasztani a savakat és elraktározza őket a szövetekben, ami elhízáshoz, különböző betegségekhez vezet. Ezek lehetnek allergia, szájfekély, narancsbőr, ekcéma, fáradtság, gyomorégés, erős testszag, vérnyomás problémái. Sajnos minden bizonnyal ennél több betegség van összefüggésben az elsavasodással.

Ha azonban többszöres szűrt, lúgos vizet iszunk az támogatja testünk elsavasodásának meggátlását.

 

 

Címkék: víz savasodás lúgos egészségtár

A bejegyzés trackback címe:

https://jonekem.blog.hu/api/trackback/id/tr52090094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása