Antibiotikumok

 2010.06.23. 13:19

Ha betegek vagyunk, és antibiotikumokat kell magunkhoz vennünk, az sajnos gyógyító hatása mellett károkat okoz bélflóránk egészségében. Ezért csak indokolt esetben essünk át rajta, és utána figyeljünk oda a bélflóra helyreállítására.

Nem is gondolnánk, de mindennapjaink során is kerülhetnek antibiotikumok szervezetünk, hiszen a nagyüzemi állattartás számára elengedhetetlen az állatok antibiotikumozása, melyeket nem csupán testsúlygyarapodás céljából, hanem egészségmegőrzési, fertőzésmegelőzési okokból adnak az állatoknak. Ezen kívül a vízzel a nem bio zöldségekkel is előfordulhat ugyanez.

Ha mindenképpen szükséges antibiotikummal kell kapcsolatba kerülnünk az egyetlen, amit tehetünk, hogy az egyensúly visszaállítására alkalmas probiotikumot már a kezelés során szedjük, így felgyorsítva a regenerálódás folyamatát.

Címkék: antibiotikum helyreállítás bélflóra egészségtár

A bejegyzés trackback címe:

https://jonekem.blog.hu/api/trackback/id/tr812103673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása