Napjainkban sajnos egyre nagyobb probléma az elhízás. Akik már fogyókúráztak, általában egyetértenek abban, hogy a legtöbbször keservesen meg kell küzdeni minden egyes kilónyi túlsúly leadásáért. Most pár hasznos tanáccsal szeretnénk bemutatni, hogyan lehet megelőzni az elhízást.

Táplálkozzunk többször keveset. Felejtsük el a napi egyszeri étkezést, inkább 5-6 alkalommal táplálkozzunk keveset. Együnk bőségesen reggelit. Néhány frissebb kutatás szerint ugyanis azok, akik kihagyják a reggeli étkezést, később a nap folyamán kimutathatóan több kalóriát vesznek magukhoz, mint azok, akik bőséges reggelivel indították napjukat.

Használjuk a modern technika vívmányait, melyekkel rengeteg zsírt spórolhatunk ki az elfogyasztott ételeinkből. A grill- és a mikrosütő, a turmix, a botmixer, a sütőzacskó és a teflonserpenyő  segítségével nagyon sok felesleges zsírt lehet megspórolni, amivel heti szinten több száz kalória kerül ki az étrendjéből.

Ne csak otthonában figyeljen arra, hogy mit eszik. Étteremben is kérhet friss zöldsalátát köretnek a bő zsírban sült szalmakrumpli helyett, de házibuliban is választhatja a tojássalátás miniszendvicset a szalámis helyett, némi ásványvízzel.

És a legfontosabb természetesen a mozgás. Hetente legalább háromszor végezzen fél órás nem megerőltető mozgást. Persze amennyiben azt szeretné, hogy a mozgásnak látszata is legyen növelje az időtartamot és a mozgás intenzitását.

Címkék: diéta ásványvíz mozgás jónekem egészségtár

A bejegyzés trackback címe:

https://jonekem.blog.hu/api/trackback/id/tr802145872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NWA-egészségmegőrzés 2010.07.27. 12:52:57

A XXI. században az egészségmegőrzés megatrend. A mi termékeink egy része pontosan alkalmas a prevencióra és az egészségmegőrzésre, mert ezek olyan anyagok, amik a szervezetben vannak, de nem mindig optimális arányban, ezeket visszük be term...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása