Depresszióról általában

 2010.06.04. 21:52

Mindenki életében előfordul, hogy szomorúbb időszakokat él meg és emiatt rosszabb kedvű, mint általában azonban, ám amint a negatív hatások elmúlnak a rosszkedv is elmúlik.

A depresszió azonban nem. Ez egy betegség melynek nem csak a rosszkedvűség a tünete, és évekig is tarthat. Sok esemény együttese, vagy akár külön-külön is előidézheti a depressziót, azonbat biztos előidézőt nem nem ismerünk. Lehetnek egyaránt genetikailag örökölt gének illetve környezeti hatások, kudarcokkal teli időszak, betegségek. De előfordul az is, hogy látszólag semmi sem indokolja a depresszió kialakulását.

Kezelése antidepresszánsokkal történik, melyek a központi idegrendszerre hatnak. Az antidepresszánsok sajnos mindenkire másképpen hatnak, így gyakran több gyógyszert is ki kell próbálnia az orvosnak a betegen, mire megtalálja azt, amelyik tényleg segít. A gond ezzel csak az, hogy a pozítív hatások csak pár hét elteltével, míg a negatíval szinte rögtön jelentkeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jonekem.blog.hu/api/trackback/id/tr322039000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása