Diéta: hatékonyabb citrusokkal!

 2010.05.22. 20:53

Diétázol, esetleg elkezdését fontolgatod? Fogadd meg jótanácsunkat, tedd hatékonyabbá a citrusdiétával!

A citrusok nem csak a mediterrán vidékeket, tengert idézik fel bennünk, hanem köztudott zsíregétő és immunerősítő hatásuk is. A citrom a legalapvetőbb citrusféle. Rendkívül magas a C-vitamin tartalma, melyet jogosan nevezhetünk szervezünk rendőrének. Ez az anyag meggyorsítja a pajzsmirigy tyroxin termelésének folyamatát, melynek köszönhetően gyorsabb lesz anyagcseréd. További jó hír, hogy a C-vitamin és fehérje együttesen olyan hormonok termelését könnyítí meg szervezeted számára, melyeknek a hastájékról, illetve a fenékről zsíreltávolító hatása van.   Emellett sok ásványi anyag is megtalálható benne, melyek jótékonyságáról mindnyájan hallottunk már. Ajánljuk salátatöntetek készítéséhez: 2 evőkanál citromlé valamint egy fél evőkanál olaj kombinációjaként. Emellett könnyű nyári tonhalsalátához, illetve más halakhoz is kiváló pár csepp frissen facsart citromlé. 

A narancs és mandarin jótékony hatásai szinte megegyeznek a citroméval. Antioxidánsokat tartalmaznak, melyek nagy szerepet játszanak a rákos megbetegedések megelőzésében. A narancs savképző hatású, ezért jó zsírégető.

A grapefruitot sokan nem kedvelik keserű íze miatt, azonban érdemes fogyasztani, hiszen hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előbbiekben leírtak. A magjából készült kivonat antibiotikus anyagok tárháza.

Fogyaszd három napon keresztül reggelre a következők valamelyikét: 2-4 dl grapefruitlé; 1 pohár limonádé, természetesen cukor nélkül (ha nagyon nem ízlik, édesítd mézzel) vagy narancslé, két narancsból facsarva. Ezekhez egyél 2db korpás puffancsot vagy rozskenyeret.

Tízóraira és uzsonnára egyél joghurtot; két kivit, vagy egy narancsot.

Ebédre egyél barna rizst párolt zöldséggel; tonhalsalátát vagy natúr csirkemellfilét párolt répával. Mindegyik mellé ehetsz gyümölcssalátát desszertképpen.

Lehetőleg ne vacsorázz hat óra után. Ekkor fogyassz egy szelet rozskenyeret margarinnal, hozzá 2-3 szelet baromfisonkát és egy narancsot.

A diéta betartásával három nap alatt két kilógrammal lehetsz könnyebb! Érdemes kipróbálni, hiszen nem csak fogyhatsz vele, hanem immunrendszered is megerősíted.

 

 

Címkék: jónekem egészségtár citrusdiéta

A bejegyzés trackback címe:

https://jonekem.blog.hu/api/trackback/id/tr682023739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása