Hogy miért érdemes olajos magokat fogyasztanunk? Az olajos magvak jót tesznek az egészségnek, serkenthetik vérkeringésünket, sőt amerikai kutatók szerint csökkenthetik a vér koleszterint szintjét is.
A kutatás megállapította, hogy a naponta rendszeresen olajos magvakat fogyasztóknak mintegy 5%-kal alacsonyabb a teljes koleszterinszintje, ezen belül 8%-kal az LDL azaz ártó koleszterin szinje azokhoz képest, akik nem ettek olajos magvakat.
A kísérletet a kaliforniai Loma Linda Egyetem munkatársa végezte 7 országban, többtucat korábbi tanulmány adatait is számításba véve, több mint félezer nő illetve férfi bevonásával.
Az, hogy milyen olajos magvat eszünk az eredmények szerint mindegy, lehet az dió, mogyoró, mandula stb. sőt a kísérlet alanyai nem szedtek fel plusz kilókat a magokat étrendjükből nélkülöző kontrollcsoporthoz képest.